ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ATHENA ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
PrintEmailBack

«Τα μυστήρια του Νείλου»
και αυτό το καλοκαίρι στο
Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

 

 

 Aθήνα, Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

 

Μετά την θριαμβευτική πορεία που γνώρισε τα προηγούμενα χρόνια και μετά από συνεχή αιτήματα του κοινού, η ταινία θόλου «Τα μυστήρια του Νείλου» έρχεται και πάλι στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο. Έτσι, από την Τετάρτη 6 Ιουνίου και για όλη την καλοκαιρινή περίοδο το κοινό για άλλη μια φορά θα έχει την ευκαιρία να «ταξιδέψει» ως την Αφρικανική Ήπειρο σε μία περιπετειώδη αποστολή στον πιο μεγάλο, αλλά και πιο επικίνδυνο ποταμό του Πλανήτη μας, τον Γαλάζιο Νείλο.

«Τα μυστήρια του Νείλου» είναι ένα εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής της Οrbita Max και της MacGillivray Freeman Films, αλλά και μια αληθινή περιπέτεια που κόβει την ανάσα. Μέσα από το ταξίδι των πρωταγωνιστών μαθαίνουμε για την γεωγραφία και την ιστορία των περιοχών που διασχίζουν, από την Αιθιοπία, την λίμνη Τάνα και το Σουδάν, ως την Αίγυπτο, τις πυραμίδες και την Μεσόγειο.

Η ταινία αποτυπώνει σε φιλμ ΙΜΑΧ την πρώτη αποστολή που κατόρθωσε να διασχίσει κατά μήκος όλο τον Γαλάζιο Νείλο, από τις πηγές του ως την θάλασσα. Με επικεφαλής τους Pascuale Scaturro και Gordon Brown, η αποστολή έρχεται αντιμέτωπη με απίστευτες προκλήσεις, όπως το δυνατό ρεύμα του ποταμού, τους ορμητικούς καταρράκτες, τις αμμοθύελλες, τις επιθέσεις από ληστές, την ελονοσία αλλά και με τον τρομακτικό ήλιο της ερήμου, προκειμένου να διασχίσει τα 3.250 μίλια του ποταμού. Το μοναδικό αυτό ταξίδι αποκαλύπτει την ομορφιά, την ιστορία και το μυστήριο των περιοχών γύρω από τον Νείλο, όπως δεν έχει ποτέ άλλοτε παρουσιαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επιτυχημένη αυτή αποστολή οι Brown και Scatturο έλαβαν το 2005 το βραβείο «Αποστολή της Χρονιάς» κατά την διάρκεια της ετήσιας τελετής των βραβείων EVEREST, που πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των Η.Π.Α..

Την φωνή του δανείζει στον πρωταγωνιστή ο ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος.

 

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email: info@eef.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα