ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ATHENA ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
PrintEmailBack

Αναγόρευση του Προέδρου του Ιδρύματος Ευγενίδου, κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, αναγορεύθηκε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, στον Πειραιά.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου αποφάσισε ομόφωνα την αναγόρευση του κ. Δημητριάδη – Ευγενίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα αναγνωρίζοντας το πολυσχιδές και πολυεπίπεδο έργο που προσφέρει σταθερά εδώ και δεκαετίες το Ίδρυμα Ευγενίδου στον τομέα της τεχνικής και ειδικότερα της ναυτικής εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Άγγελος Κότιος, υπογράμμισε με έμφαση το γεγονός πως: «Η απόφαση αυτή υπήρξε ομόφωνη μεταξύ των μελών της Συγκλήτου», επισημαίνοντας ότι «αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς η αποδοχή της πρότασής του αυτής από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.»

Η Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, Καθηγήτρια Φανή Σακελλαριάδου, παρουσίασε στην ομιλία της εκτενώς το έργο του κ. Ευγενίδη, τόσο μέσω του Ιδρύματος, όσο και μέσω του Ομίλου Ευγενίδη.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης, έχοντας μία άκρως επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, διακρίνεται επίσης για τη σημαντική και πολυετή κοινωνική του προσφορά στους τομείς της παιδείας, της έρευνας και του πολιτισμού, από την θέση του Προέδρου του Ιδρύματος Ευγενίδου.»

Ιδιαίτερη μνεία επίσης έκανε στο έργο του Ιδρύματος Ευγενίδου στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας: «Επί σειρά ετών καταγράφει εξαιρετικά αποτελέσματα στα θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης, η οποία αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας. Το εκπαιδευτικό έργο του Ιδρύματος Ευγενίδου για τη ναυτιλία αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα πνευματικής αριστείας του Ιδρύματος.»

Τέλος, κλείνοντας την ομιλία της, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών θέλοντας να τιμήσει τον κ. Δημητριάδη – Ευγενίδη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τη σημαντική κοινωνική προσφορά του αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πειραιώς την απονομή του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα, τίτλος που θεωρείται ως η ύψιστη τιμητική πανεπιστημιακή διάκριση.» 

 ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης μετά την αναγόρευση του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ παραλαμβάνει αναμνηστικό δώρο από την Πρόεδρο του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, Καθηγήτρια Φανή Σακελλαριάδου και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητή Άγγελο Κόττιο.

 

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης (στο μέσο) πλαισιωμένος από τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης (στο μέσο), πλαισιωμένος από την Πρόεδρο του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, Καθηγήτρια Φανή Σακελλαριάδου και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητή Άγγελο Κόττιο. 

 

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email: info@eef.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα